Wat zijn de voordelen van een Robotmaaier?

De markt voor robotmaaiers  is de afgelopen jaren geëxplodeerd.  

De opkomst van robotmaaiers  geniet grote populariteit bij steeds meer hobby tuiniers – en terecht. 

In vergelijking met andere  grasmaaiers hebben robots veel voordelen. Gazon onderhoud wordt kinderspel. 

Steeds meer  gezinnen kopen een robot. Dit is zeker niet alleen te danken aan liefde voor slimme technologie, die inmiddels in talloze apparaten is geïntegreerd, ook aan de vele voordelen van een robotmaaier ten opzichte van andere typen grasmaaiers. Het onderhoud van het  gazon gaat bijna automatisch, de kwaliteit van het gazon wordt steeds beter en ook de machines hebben weinig onderhoud nodig.  

Maar dat is nog lang niet alles…

1. Stiller dan een reguliere grasmaaier

Een grasmaaier staat bekend als het apparaat dat de hele buurt kan irriteren. Met een geluidsniveau tussen 80 en >90 dB zijn de mogelijke gebruikstijden ook beperkt, om de lokale regelgeving inzake geluidsbescherming niet te schenden.

Een robotmaaier doet het anders. De stilste modellen produceren minder dan 60 dB en zijn nauwelijks hoorbaar van een paar meter afstand. Theoretisch kan hij daardoor ook ‘s avonds en in het weekend worden ingezet.

robomow rk randmaai technologie

2. Gemakkelijke bediening

Een robotmaaier hoeft maar één keer te worden geïnstalleerd voordat hij in gebruik kan worden genomen. Zodra de grensdraad op zijn plaats zit, hoeft u alleen nog maar de maaihoogte en de gewenste tijden aan te passen. Met een touchscreen op het apparaat of via een bluetooth verbinding met de robot, is dit in een paar minuten gedaan.  

Het instellen van de maaitijden zorgt voor flexibiliteit zodat de robotmaaier het gazon bijvoorbeeld ‘s morgens kan maaien terwijl u aan het werk bent. Na het werk kunt u genieten van het perfect verzorgde gazon in.  

Dankzij de praktische netwerkverbinding via een gsm-module (voor de pro modellen) is het zelfs mogelijk om spontaan de maaitijden te veranderen als er gasten komen of slecht weer wordt aangekondigd. 

De eenmalige kosten in vergelijking met andere soorten maaiers zijn dus in korte tijd terugverdiend.  

3. Constant dezelfde hoge kwaliteit

Robotmaaiers  staan ​​bekend om hun precieze maaien. De messen van de apparaten snijden de uiteinden van het gras voorzichtig af, terwijl de meeste conventionele grasmaaiers de neiging hebben ze met hun messen eraf te slaan. Zo is de snede bijzonder zuiver, want de halmen rafelen niet en krijgen geen bruine uiteinden.  

Een ander voordeel is dat er robot modellen zijn met een zwevend maaidek. 

Deze volgt het oppervlak van de ondergrond, ook als die oneffen is, en zorgt altijd voor een gelijkmatig maairesultaat, zelfs op moeilijk terrein. 

De bijzonder grote terrein wielen zorgen voor een optimale grip en voorkomen dat de robot vast komt te zitten op gazons door alleen maar over kleine gaten te rijden. 

header-mowrobotics-specialist-v3

4. Minimaal onderhoud

In vergelijking met met conventionele handmatige grasmaaiers, waar de filters vervangen moeten worden en met olie gevuld moet worden, is die onderhoudsbehoefte aan robotmaaiers laag.

Afgezien van de regelmatige schoonmaakbeurt die voor elk type grasmaaier nodig is, is het enige vereiste onderhoud het af en toe vervangen van de messen.

onderdelen-robomow-transparant
Micro drip systemen

5. Een stralend en gezond gazon

Een robotmaaier draagt ​​op lange termijn bij aan een verbetering van de kwaliteit van het gazon. Door het regelmatige maaien groeit het gazon heel dicht. Tegelijkertijd zijn de onkruiden  minder te verspreiden, wat resulteert in een uniform patroon.  

 

Mulchen levert ook  een belangrijke bijdrage aan het onderhoud van het gazon. De  robotmaaier raapt geen maaisel op als de meeste andere grasmaaiers, maar laat de gemaaide halmen direct op het gazon achter. Daar rotten ze in korte  tijd weg en bemesten ze de grond op natuurlijke wijze. Dit betekent ook dat er geen maaisel overblijft dat je moet weggooien. 

Tegelijk helpt de mulch de grond om in de zomer langzaam uit te drogen. 

Dit scheelt tijd omdat je het gazon dan minder vaak water hoeft te geven.

6. Je hoeft zelf niet meer aan het werk

Het grootste voordeel van een robotmaaier is waarschijnlijk de  tijd die het bespaart op gazononderhoud. Na de eenmalige installatie en het leggen van de begrenzingsdraad doet het apparaat geheel zelfstandig zijn werk en bestuurt het ook het laadstation geheel autonoom. Vooral voor grote  tuinen is er voldoende vrije tijd  als het gazon niet een paar uur per week gemaaid hoeft te worden.  

Modellen met een kantensnijfunctie en een geschikte vormgeving van de graskanten maken het zelfs overbodig om de randen later bij te knippen. Dit is ook een voordeel ten opzichte van conventionele maaiers, waar u onvermijdelijk gazonranden moet bijwerken en veel kostbare vrije tijd moet besteden.  

Tenslotte vermindert het ook de tijd  die u nodig hebt om het gazon te bemesten. Gazon mulch wordt gebruikt als natuurlijke meststof zodat de intervallen van bemesting kunnen worden verkort. 

Een robotmaaier zorgt er in feite voor dat je én meer tijd overhoud voor leuke(re) dingen – en altijd een strak en gezond gazon hebt.

Heb je nog geen robotmaaier, maar lijkt het je wel interessant?

Neem gerust contact met ons op via
0488 429054 of info@mowroboticsspecialist.nl 

En vraag naar de beste oplossing voor jouw gazon!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *